Logo een duurzaam thuis wit

Warmtepomp in regio Zwolle

Besparen met een all-electric warmtepomp in regio Zwolle

Volledig van het gas af

Een all-electric warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit. Het systeem onttrekt warmte aan de lucht of het (grond)water om een huis te verwarmen of water op te warmen. Hierdoor is het niet meer nodig om een gasgestookte cv-ketel te gebruiken voor het produceren van warmte en warm water. Om voldoende warm water beschikbaar te hebben, wordt er een boiler aan het systeem toegevoegd. Deze boiler kan zowel apart als geïntegreerd worden geleverd. Een aparte boiler biedt het voordeel dat het volume optimaal kan worden afgestemd op uw behoeften.

Warmtepomp-zwolle-binnendeel
Samsung-All-electric-warmtepomp-Zwolle

Wanneer is mijn woning geschikt voor een all-electric waterpomp?

Een goed geïsoleerde woning is ideaal voor een warmtepomp, omdat deze efficiënter werkt in een omgeving waarin warmteverlies beperkt is. Zorg ervoor dat de muren, vloeren, daken en ramen van je woning voldoende geïsoleerd zijn.

All-electric warmtepompen werken het beste in combinatie met een systeem voor lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming of speciale radiatoren. Deze systemen vereisen lagere watertemperaturen dan traditionele radiatoren. Controleer of je woning geschikt is voor of kan worden aangepast aan een dergelijk verwarmingssysteem.

Het is belangrijk om de energiebehoefte van je woning te evalueren. Een warmtepomp moet voldoende vermogen hebben om je huis te verwarmen en warm water te leveren. Het is mogelijk dat je de warmtevraag van je woning moet verminderen door middel van energiebesparende maatregelen, zoals het verbeteren van de isolatie of het vervangen van oude ramen.

Aangezien een all-electric warmtepomp volledig op elektriciteit werkt, moet je woning over voldoende elektriciteitscapaciteit beschikken. Controleer of je elektrische systeem voldoende vermogen heeft om de warmtepomp te voeden, samen met andere elektrische apparaten in je woning.

Een warmtepompsysteem, inclusief de buitenunit, vereist voldoende ruimte in je woning. Zorg ervoor dat er geschikte locaties zijn voor zowel de binnen- als de buitenunit van de warmtepomp.

Hoe werkt een waterpomp?

Uitgelegd in een video

Video afspelen

Besparen met een hybride warmtepomp in regio Zwolle

Voor 70% van het gas af

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp welke op stroom werkt en gebruikmaakt van de energie uit de buitenlucht. De hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. De warmtepomp levert het grootste deel van de warmte in het huis, terwijl de cv-ketel bijspringt bij koud weer of wanneer snel opwarmen vereist is. Bovendien zorgt de cv-ketel voor het warmte tapwater.

Je kunt de hybride warmtepomp aansluiten op je bestaande cv-ketel of deze gelijktijdig met een nieuwe ketel laten installeren. De hybride warmtepomp is geschikt voor woningen die nog niet volledig geïsoleerd zijn. Als jouw woning echter al redelijk tot goed geïsoleerd is, kan een volledig elektrische warmtepomp wellicht geschikter zijn. Deze warmtepomp werkt zelfstandig zonder hulp van een cv-ketel en stelt je in staat volledig af te stappen van aardgas.

Warmtepomp in zwolle met een regelaar
Intergas-hybride-warmtepomp-Zwolle(1)

Wanneer is mijn woning geschikt voor een Hybride waterpomp?

het is belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is, vooral als je een hybride warmtepomp hebt. Om een hybride warmtepomp efficiënt te laten werken, zijn spouw-, vloer- en dakisolatie, evenals minimaal dubbel glas rondom, noodzakelijk. Gelukkig voldoen de meeste woningen die na 1995 zijn gebouwd aan deze isolatie-eisen.

Voor een hybride warmtepomp zijn minimaal radiatoren nodig, welke werken op basis van convectie, dit kunt u herkennen aan de lamellen in de radiator. Vloerverwarming heeft de voorkeur aangezien vloerverwarming werkt op basis van een lage temperatuur.

Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben voor zowel de binnen- als buitenunit van de hybride warmtepomp.. Dit draagt bij aan een comfortabele omgeving zonder storende geluiden.

Ontvang gratis het geschatte bespaarbedrag in de mailbox

Liever direct een adviseur spreken? Neem dan contact op

Veelgestelde vragen

Vanaf 2021 zijn er nieuwe geluidseisen van kracht voor warmtepompen met een buitenunit, zoals vastgelegd in het herziene Bouwbesluit. Deze eisen zijn van toepassing op zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. De geluidseisen hebben betrekking op het geluidsniveau aan de grens van het perceel. Gedurende de nacht mag dit geluidsniveau maximaal 40 dB zijn, terwijl het overdag beperkt moet blijven tot 45 dB.

Bij aanschaf van een warmtepomp voor een bestaande woning komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming via de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Het specifieke subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp dat je kiest.

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Kortom een All-electric warmtepomp heeft een hogere subsidie als een hybride warmtepomp. Echter liggen de aanschafkosten van een All-electric warmtepomp aanmerkelijk hoger als een hybride warmtepomp.

Het aanvragen van de subsidie kan plaatsvinden als de warmtepomp geïnstalleerd is. Wij ondersteunen u waar nodig bij het aanvragen van de subsidie.

  • Hybride warmtepomp inclusief het plaatsen van een nieuwe Cv-ketel tussen de € 7.500,- en € 8.500,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)
  • Hybride warmtepomp aangesloten op de bestaande Cv-ketel tussen de € 5.000,- en € 6.000,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)
  • All-electric warmtepomp inclusief het plaatsen van een boilervat tussen de € 13.000,- en € 15.000,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)

Het financieel rendement van een warmtepomp en daarmee de terugverdientijd van een warmtepomp hangt af van een aantal factoren.

  • Efficiëntie warmtepomp: hoe minder hard de warmtepomp hoeft te werken des te minder energie er verbruikt wordt. Een afgifte systeem, zoals vloerverwarming zorgt voor een goede efficiënte, echter draait een warmtepomp op radiatoren ook een prima rendement (ca. 20% lager als op vloerverwarming)
  • Initiële investering: hoe hoger de initiële investering ligt des te langer de terugverdientijd betreft. Vaak is een hybride warmtepomp sneller terugverdient, maar rendeert een All-electric warmtepomp op de lange termijn beter.
  • Kosten voor een kWh: een warmtepomp verbruikt stroom in plaats van gas. Daarom is interessant de warmtepomp van stroom te voorzien met behulp van zonnepanelen. Op jaarbasis bij een verbruik van 2500 kWh (hybride) scheelt dit al snel € 650,- Bij een All-elecric warmtepomp scheelt dit ongeveer € 1.300,- bij een verbruik van 5000 kWh. Bovenstaande gebaseerd op prijspeil juli 2023.