Logo een duurzaam thuis wit

Warmtepomp Hattem

Een warmtepomp in uw woning in Hattem?

Kies voor Een Duurzaam Thuis, dé regionale warmtepompspecialist

Is duurzaamheid een prioriteit voor uw gezin? Wilt u gasvrij leven en uw energierekening verlagen? Ontdek de voordelen van een warmtepomp – een slimme investering voor een comfortabel en energiezuinig huis. In Hattem staat Een Duurzaam Thuis klaar met deskundig advies, professionele installatie en betrouwbare onderhoudsdiensten voor zowel all-electric als hybride warmtepompen en airconditioning. Lees verder en ontdek hoe wij uw wooncomfort kunnen verbeteren!

Benieuwd naar uw mogelijkheden en besparing?
Doe de gratis bespaarcheck >

Warmtepomp Hattem

All-Electric of hybride warmtepomp: welke past bij u?

Door een warmtepomp te (laten) plaatsen, kunt u geheel of gedeeltelijk van het gas af. Zo vermijdt u de sterke schommelingen in de gasprijzen die we de laatste jaren kennen. Warmtepompen maken gebruik van moderne technologie om warmte uit de omgeving (lucht, bodem) naar binnen te halen. Bij Een Duurzaam Thuis werken we met hoogwaardige all-electric en hybride warmtepompen en warmtepomp-airco’s van A-merken. Op basis van uw situatie en wensen adviseren we de best passende soort en uitvoering. Laten we de unieke voordelen van deze warmtepompen bekijken. 

All-Electric warmtepomp Hattem

We installeren en onderhouden all-electric warmtepompen in Hattem, waar men volledig van het gas af wil en kan. De cv-ketel kan worden afgevoerd ter recycling. Met deze pomp elimineert u uw gasverbruik volledig door over te schakelen op elektriciteit. Dit is doorgaans goedkoper dan gas. Wanneer u eigen energie opwekt en opslaat, bijvoorbeeld met zonnepanelen en een thuisbatterij, lopen de besparingen nog hoger op.

Hybride warmtepomp; efficiëntie i.c.m. uw cv

Is uw woning nog niet volledig geschikt voor een gasloze verwarming? Dan is een hybride warmtepomp een uitstekende oplossing. Deze werkt samen met uw bestaande cv-ketel en kan uw gasverbruik met 50 tot 70% verminderen. Het is een flexibele en kostenefficiënte stap richting een duurzamer thuis in Hattem.

Airconditioning: een flexibel alternatief

Naast warmtepompen realiseren we in Hattem ook moderne airconditioningsystemen, die zowel kunnen koelen als verwarmen. Een airco met waterpomp is een snelle manier om zonder ingrijpende verbouwingen uw energierekening te verlagen en het comfort van uw woning te verhogen. Bovendien kunnen onze systemen worden uitgebreid met opties zoals luchtbevochtiging en -zuivering, voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Warmtepomp Hattem alternatief airconditioning

Waarom Kiezen voor Een Duurzaam Thuis?

Bij Een Duurzaam Thuis staan wij voor een vlotte en persoonlijke aanpak. Met een no-nonsense mentaliteit gaan we efficiënt en doelgericht te werk. Als lokaal actief bedrijf in Hattemerbroek zijn we altijd dichtbij en bereikbaar in de regio Zwolle, Hattem. We realiseren oplossingen met warmtepompen en leveren de volledige service, van advies en installatie tot en met service en onderhoud.

Vakkennis en kwaliteitsproducten

We werken uitsluitend met betrouwbare merken zoals Intergas, Samsung, Daikin en Mitsubishi Heavy Industries. Onze senior monteurs hebben uitgebreide vakkennis en ervaring met de moderne technologie in warmtepompen, die zij hands-on delen met onze bekwame en enthousiaste junior installateurs. Na de vakkundige installatie leggen we u de werking en opties uit, zodat u het maximale rendement en comfort haalt uit uw warmtepomp in Hattem.

Besparen met een warmtepomp? Uw adres in Hattem

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp of airco voor uw woning in Hattem? Doe dan de gratis online bespaarcheck of neem direct contact op met een van onze adviseurs voor deskundig advies op maat. Bij Een Duurzaam Thuis helpen we u graag op weg naar een duurzamer en comfortabeler thuis in Hattem!

Warmtepomp in Hattem

Hoe werkt een waterpomp?

Video afspelen

Is mijn woning klaar voor een warmtepomp?

De belangrijkste aspecten

De woning is deels geïsoleerd (bij nieuwbouw is dit natuurlijk al zo). Denk aan dubbelglas, dak-, vloer-, of muurisolatie.

Er zijn voldoende radiatoren aanwezig en/of vloerverwarming.

Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben voor zowel de binnen- als buitenunit van de hybride warmtepomp.. Dit draagt bij aan een comfortabele omgeving zonder storende geluiden.

Belangrijke vraagstukken

Vanaf 2021 zijn er nieuwe geluidseisen van kracht voor warmtepompen met een buitenunit, zoals vastgelegd in het herziene Bouwbesluit. Deze eisen zijn van toepassing op zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. De geluidseisen hebben betrekking op het geluidsniveau aan de grens van het perceel. Gedurende de nacht mag dit geluidsniveau maximaal 40 dB zijn, terwijl het overdag beperkt moet blijven tot 45 dB.

Bij aanschaf van een warmtepomp voor een bestaande woning komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming via de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Het specifieke subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp dat je kiest.

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Kortom een All-electric warmtepomp heeft een hogere subsidie als een hybride warmtepomp. Echter liggen de aanschafkosten van een All-electric warmtepomp aanmerkelijk hoger als een hybride warmtepomp.

Het aanvragen van de subsidie kan plaatsvinden als de warmtepomp geïnstalleerd is. Wij ondersteunen u waar nodig bij het aanvragen van de subsidie.

Klik hier voor informatie van de rijksoverheid

 • Hybride warmtepomp inclusief het plaatsen van een nieuwe Cv-ketel tussen de € 7.500,- en € 8.500,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)
 • Hybride warmtepomp aangesloten op de bestaande Cv-ketel tussen de € 5.000,- en € 6.000,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)
 • All-electric warmtepomp inclusief het plaatsen van een boilervat tussen de € 13.000,- en € 15.000,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)

Het financieel rendement van een warmtepomp en daarmee de terugverdientijd van een warmtepomp hangt af van een aantal factoren.

 • Efficiëntie warmtepomp: hoe minder hard de warmtepomp hoeft te werken des te minder energie er verbruikt wordt. Een afgifte systeem, zoals vloerverwarming zorgt voor een goede efficiënte, echter draait een warmtepomp op radiatoren ook een prima rendement (ca. 20% lager als op vloerverwarming)
 • Initiële investering: hoe hoger de initiële investering ligt des te langer de terugverdientijd betreft. Vaak is een hybride warmtepomp sneller terugverdient, maar rendeert een All-electric warmtepomp op de lange termijn beter.
 • Kosten voor een kWh: een warmtepomp verbruikt stroom in plaats van gas. Daarom is interessant de warmtepomp van stroom te voorzien met behulp van zonnepanelen. Op jaarbasis bij een verbruik van 2500 kWh (hybride) scheelt dit al snel € 650,- Bij een All-elecric warmtepomp scheelt dit ongeveer € 1.300,- bij een verbruik van 5000 kWh. Bovenstaande gebaseerd op prijspeil juli 2023.

Ontvang gratis het geschatte bespaarbedrag in de mailbox

Toch liever snel contact? klik hier.

Wat onze klanten vertellen

In minder dan 3 dagen de installatie gedaan en een zeer tevreden eigenaar van deze mooie Viessman warmtepomp. Zeer tevreden over de uitleg, montage en service van dit bedrijf. Ze hebben kennis van zaken, werken netjes en zeer zorgvuldig. Ook de service mocht er wat zijn is uitstekend. Zekers een bedrijf dat ik zou adviseren mocht u een warmtepomp overwegen

  Marco Schoemaker

  Google review

  Jeroen en zijn collega Niels hebben onlangs bij ons binnen 3 dagen een all-electric warmtepomp geinstalleerd. Wij zijn zeer tevreden over het adviesgesprek vooraf, het offertetraject en de installatie zelf. De warmtepomp kon al binnen enkele maanden na acceptatie van de offerte worden geplaatst, zodat we ruim voor het komende stookseizoen volledig van het gas af zijn. Tijdens de keurig verzorgde installatie was er alle ruimte voor overleg over de exacte plaatsing. Kortom: aanrader!

   Johan B

   Google review

   Een duurzaam thuis is een geweldige partner om je duurzaamheidsproject mee op te pakken en in te vullen. Integer, prettig en duidelijke communicatie met eigenaar Jeroen de Vente. En deskundige support van hem en zijn werknemers. Ik ben echt super tevreden over deze ondernemer, een echte aanbeveling voor wie zijn huis wil verduurzamen!

    Sandy Wartena

    Google review

    Zowel (hybride) warmtepomp en airco laten plaatsen. Zeer deskundig personeel. Wij zijn vol lof over een duurzaam thuis, fijne mensen die hun afspraken na komen. Wij zijn tevreden en raden hen dus ook zeker aan.

     Rudy Horst

     Google review

     Top bedrijf. Goede communicatie en afspraken worden nagekomen. Alles netjes afgewerkt en achtergelaten. Wij zijn heel tevreden met de warmtepomp.

      Martine Kamphuis

      Google review

      nstallatie bedrijf met kennis van zaken. Na de kennismaken kwam de snel offerte en na acceptatie is de (hybride) warmtepomp snel geïnstalleerd. Er wordt vakkundig gewerkt en met je meegedacht. Bij ons was er nog een aanpassing in de meterkast nodig en ook dit hebben ze naar volle tevredenheid uitgevoerd. De wens was om voor het stookseizoen de pomp geïnstalleerd te hebben en dat is ruimschoots gelukt.

       Martijn & Janneke Bloem

       Google review

       Jeroen heeft bij ons thuis een warmtepompboiler vakkundig en netjes geplaatst en geïnstalleerd. We zijn erg tevreden over zijn service en kennis van zaken. Jeroen komt z'n afspraken na en is goed bereikbaar wanneer je nog vragen hebt. Wij zijn dik tevreden!

        G Haase

        Google review

        Een duurzaam thuis heeft bij ons in 2 dagen een hybride warmtepomp geplaatst. Komt de afspraken netjes na en werkt netjes. We zijn tevreden met de service en ik zal het ook zeker aanraden aan anderen.

         Thomas van Ieperen

         Google review

         Na het uitrekenen van onze waarde, een hele complete uitleg over hoe/wat de werkzaamheden zijn van een hybride warmtepomp. Vakkundig geplaatst.

          Karlijn van der Zouwen

          Google review

          Onlangs een hybride warmtepomp laten plaatsen. Uitstekende service en uitleg. Ben zeer tevreden met de pomp. Ben je opzoek naar een advies op maat dan ben je bij Jeroen aan het juiste adres.

           Ronald Bos

           Google review

           Jeroen is eerst bij ons thuis geweest voor een gesprek. En om te kijken hoe en waar de pomp het beste geplaatst kon worden. In 2 dagen is hij geplaatst. Ze werken netjes en goed door. Ook na een belletje met een vraag, kwam hij snel langs. Hij heeft hem iets anders afgesteld. Wij zijn heel tevreden.

            Ankie Poll

            Google review

            Wil je nog meer informatie?

            Klik hier voor een pagina vol met belangrijke informatie

            Liever direct contact met een adviseur?

            Klik hier voor onze contactgegevens