Logo een duurzaam thuis wit

Warmtepomp Heerde

Een warmtepomp in uw woning in Heerde?

Een Duurzaam Thuis is dichtbij

Uw woning verduurzamen met een warmtepomp in Heerde? Steeds meer huiseigenaren hakken de knoop door om de traditionele verwarming te vervangen voor een warmtepompsysteem, een energiezuinig en gasvrij of een ander gas-arm alternatief. Met Een Duurzaam Thuis heeft u een betrouwbare specialist in eigen regio gevonden. Gevestigd in Hattemerbroek zijn we altijd dichtbij, zodat we onze persoonlijke benadering en efficiënte communicatie kunnen blijven waarmaken. Op basis van uw situatie en wensen realiseren we het best passende, meest renderende alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Lees verder om te ontdekken hoe wij uw woning in Heerde comfortabel en duurzaam kunnen maken met een warmtepompsysteem op maat.

Warmtepomp Heerde

Waarom kiest Heerde voor warmtepompen?

De keuze van vele Heerdeers om op een warmtepomp over te stappen, begrijpen we maar al te goed. Deze systemen maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals lucht, water of bodemwarmte om uw huis te verwarmen. Bovendien werken ze volledig of deels op elektriciteit, afhankelijk van het soort en type, wat een mooie stap is naar gasvrij wonen in Heerde.

Voordelen van warmtepompen:

 • Energiebesparing: Verlaag uw energierekening aanzienlijk.
 • Duurzaamheid: Verminder uw ecologische voetafdruk.
 • Comfort: Geniet van een constant binnenklimaat, het hele jaar door.
 • Waarde: Verhoog de waarde van uw woning door te investeren in duurzame technologie.

All-electric, hybride en airco-warmtepompen

Uw maatwerkoplossing baseren we op een all-electric of hybride warmtepomp, afhankelijk van uw situatie en wensen. Ook een moderne airconditioning kan onderdeel zijn van uw warmte- en koudevoorziening.

All-electric warmtepompen

Onze all-electric warmtepompen zijn ideaal voor goed geïsoleerde woningen met vloer- of convectorverwarming in Heerde. Deze systemen vervangen uw traditionele cv-ketel volledig en gebruiken elektriciteit om uw huis te verwarmen. Dit is extra voordelig als u ook zonnepanelen heeft, waardoor u nog meer op energiekosten kunt besparen.

Hybride warmtepompen

Voor huizen die nog niet volledig van het gas af kunnen, kan een hybride warmtepomp uitkomst bieden. Deze slimme systemen combineren de efficiëntie van een warmtepomp met de betrouwbaarheid van uw bestaande cv-ketel. Zo wordt 50-70% van uw gasverbruik verruild voor elektriciteit, wat doorgaans goedkoper en is dan gas. 

Moderne airconditioning

Naast warmtepompen installeren we ook geavanceerde airconditioningsystemen die zowel kunnen koelen als verwarmen. Onze moderne airco’s zijn ideaal voor het snel verbeteren van uw wooncomfort zonder ingrijpende verbouwingen.

Doe de gratis bespaarcheck >

U ontvangt snel persoonlijk en deskundig advies inclusief de verwachte besparingen.

all-electric hybride en airco warmtepomp Heerde
Warmtepomp Heerde Een Duurzaam Thuis

De voordelen van Een Duurzaam Thuis in Heerde

Lokale expertise

We zijn gevestigd in Hattemerbroek en werken uitsluitend in de regio. Zo kunnen we snelle en persoonlijke service bieden en zijn we altijd dichtbij om vragen te beantwoorden en service te verlenen. 

 

Vakkennis en betrouwbaarheid

Ons team van ervaren monteurs werkt met de beste merken in de industrie, zoals Intergas, Samsung, Daikin en Mitsubishi Heavy Industries. We combineren jarenlange vakkennis met de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat uw installatie perfect op uw wensen is afgestemd.

 

Duurzaam wonen toegankelijk maken

We streven ernaar om duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk te maken. Wij installeren uw warmtepompsysteem en kunnen ook het onderhoud verzorgen. Zo maximaliseren we de levensduur van uw warmtepomp en uw rendement op de lange termijn. Bovendien houden we zo een vinger aan de pols voor eventuele upgrades in de toekomst.

Start nu met Een Duurzaam Thuis

Bent u benieuwd hoe we met een warmtepompsysteem uw woning in Heerde kunnen verduurzamen? Verken de vele mogelijkheden op de pagina referenties, waar we een selectie projecten hebben verzameld. We voeren graag een gratis bespaarcheck voor u uit, waarin we uw maatwerkoplossing en financiële voordeel schetsen. Voor direct contact met een specialist bent u van harte welkom om te bellen of mailen. Laten we uw thuis comfortabeler en energiezuiniger maken. Kies voor Een Duurzaam Thuis!

Warmtepomp in Heerde Een Duurzaam Thuis

Hoe werkt een waterpomp?

Video afspelen

Is mijn woning klaar voor een warmtepomp?

De belangrijkste aspecten

De woning is deels geïsoleerd (bij nieuwbouw is dit natuurlijk al zo). Denk aan dubbelglas, dak-, vloer-, of muurisolatie.

Er zijn voldoende radiatoren aanwezig en/of vloerverwarming.

Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben voor zowel de binnen- als buitenunit van de hybride warmtepomp.. Dit draagt bij aan een comfortabele omgeving zonder storende geluiden.

Belangrijke vraagstukken

Vanaf 2021 zijn er nieuwe geluidseisen van kracht voor warmtepompen met een buitenunit, zoals vastgelegd in het herziene Bouwbesluit. Deze eisen zijn van toepassing op zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. De geluidseisen hebben betrekking op het geluidsniveau aan de grens van het perceel. Gedurende de nacht mag dit geluidsniveau maximaal 40 dB zijn, terwijl het overdag beperkt moet blijven tot 45 dB.

Bij aanschaf van een warmtepomp voor een bestaande woning komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming via de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Het specifieke subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp dat je kiest.

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Kortom een All-electric warmtepomp heeft een hogere subsidie als een hybride warmtepomp. Echter liggen de aanschafkosten van een All-electric warmtepomp aanmerkelijk hoger als een hybride warmtepomp.

Het aanvragen van de subsidie kan plaatsvinden als de warmtepomp geïnstalleerd is. Wij ondersteunen u waar nodig bij het aanvragen van de subsidie.

Klik hier voor informatie van de rijksoverheid

 • Hybride warmtepomp inclusief het plaatsen van een nieuwe Cv-ketel tussen de € 7.500,- en € 8.500,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)
 • Hybride warmtepomp aangesloten op de bestaande Cv-ketel tussen de € 5.000,- en € 6.000,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)
 • All-electric warmtepomp inclusief het plaatsen van een boilervat tussen de € 13.000,- en € 15.000,- na aftrek van subsidie (tussen woning, hoekwoning, twee-onder -een-kapwoning)

Het financieel rendement van een warmtepomp en daarmee de terugverdientijd van een warmtepomp hangt af van een aantal factoren.

 • Efficiëntie warmtepomp: hoe minder hard de warmtepomp hoeft te werken des te minder energie er verbruikt wordt. Een afgifte systeem, zoals vloerverwarming zorgt voor een goede efficiënte, echter draait een warmtepomp op radiatoren ook een prima rendement (ca. 20% lager als op vloerverwarming)
 • Initiële investering: hoe hoger de initiële investering ligt des te langer de terugverdientijd betreft. Vaak is een hybride warmtepomp sneller terugverdient, maar rendeert een All-electric warmtepomp op de lange termijn beter.
 • Kosten voor een kWh: een warmtepomp verbruikt stroom in plaats van gas. Daarom is interessant de warmtepomp van stroom te voorzien met behulp van zonnepanelen. Op jaarbasis bij een verbruik van 2500 kWh (hybride) scheelt dit al snel € 650,- Bij een All-elecric warmtepomp scheelt dit ongeveer € 1.300,- bij een verbruik van 5000 kWh. Bovenstaande gebaseerd op prijspeil juli 2023.

Ontvang gratis het geschatte bespaarbedrag in de mailbox

Toch liever snel contact? klik hier.

Wat onze klanten vertellen

In minder dan 3 dagen de installatie gedaan en een zeer tevreden eigenaar van deze mooie Viessman warmtepomp. Zeer tevreden over de uitleg, montage en service van dit bedrijf. Ze hebben kennis van zaken, werken netjes en zeer zorgvuldig. Ook de service mocht er wat zijn is uitstekend. Zekers een bedrijf dat ik zou adviseren mocht u een warmtepomp overwegen

  Marco Schoemaker

  Google review

  Jeroen en zijn collega Niels hebben onlangs bij ons binnen 3 dagen een all-electric warmtepomp geinstalleerd. Wij zijn zeer tevreden over het adviesgesprek vooraf, het offertetraject en de installatie zelf. De warmtepomp kon al binnen enkele maanden na acceptatie van de offerte worden geplaatst, zodat we ruim voor het komende stookseizoen volledig van het gas af zijn. Tijdens de keurig verzorgde installatie was er alle ruimte voor overleg over de exacte plaatsing. Kortom: aanrader!

   Johan B

   Google review

   Een duurzaam thuis is een geweldige partner om je duurzaamheidsproject mee op te pakken en in te vullen. Integer, prettig en duidelijke communicatie met eigenaar Jeroen de Vente. En deskundige support van hem en zijn werknemers. Ik ben echt super tevreden over deze ondernemer, een echte aanbeveling voor wie zijn huis wil verduurzamen!

    Sandy Wartena

    Google review

    Zowel (hybride) warmtepomp en airco laten plaatsen. Zeer deskundig personeel. Wij zijn vol lof over een duurzaam thuis, fijne mensen die hun afspraken na komen. Wij zijn tevreden en raden hen dus ook zeker aan.

     Rudy Horst

     Google review

     Top bedrijf. Goede communicatie en afspraken worden nagekomen. Alles netjes afgewerkt en achtergelaten. Wij zijn heel tevreden met de warmtepomp.

      Martine Kamphuis

      Google review

      nstallatie bedrijf met kennis van zaken. Na de kennismaken kwam de snel offerte en na acceptatie is de (hybride) warmtepomp snel geïnstalleerd. Er wordt vakkundig gewerkt en met je meegedacht. Bij ons was er nog een aanpassing in de meterkast nodig en ook dit hebben ze naar volle tevredenheid uitgevoerd. De wens was om voor het stookseizoen de pomp geïnstalleerd te hebben en dat is ruimschoots gelukt.

       Martijn & Janneke Bloem

       Google review

       Jeroen heeft bij ons thuis een warmtepompboiler vakkundig en netjes geplaatst en geïnstalleerd. We zijn erg tevreden over zijn service en kennis van zaken. Jeroen komt z'n afspraken na en is goed bereikbaar wanneer je nog vragen hebt. Wij zijn dik tevreden!

        G Haase

        Google review

        Een duurzaam thuis heeft bij ons in 2 dagen een hybride warmtepomp geplaatst. Komt de afspraken netjes na en werkt netjes. We zijn tevreden met de service en ik zal het ook zeker aanraden aan anderen.

         Thomas van Ieperen

         Google review

         Na het uitrekenen van onze waarde, een hele complete uitleg over hoe/wat de werkzaamheden zijn van een hybride warmtepomp. Vakkundig geplaatst.

          Karlijn van der Zouwen

          Google review

          Onlangs een hybride warmtepomp laten plaatsen. Uitstekende service en uitleg. Ben zeer tevreden met de pomp. Ben je opzoek naar een advies op maat dan ben je bij Jeroen aan het juiste adres.

           Ronald Bos

           Google review

           Jeroen is eerst bij ons thuis geweest voor een gesprek. En om te kijken hoe en waar de pomp het beste geplaatst kon worden. In 2 dagen is hij geplaatst. Ze werken netjes en goed door. Ook na een belletje met een vraag, kwam hij snel langs. Hij heeft hem iets anders afgesteld. Wij zijn heel tevreden.

            Ankie Poll

            Google review

            Wil je nog meer informatie?

            Klik hier voor een pagina vol met belangrijke informatie

            Liever direct contact met een adviseur?

            Klik hier voor onze contactgegevens